Автор: desci
Публикувано на: 16.05.2011 11:33:30

Рейтинг:

Северна

В опит да възвърнат интереса на туристите към Египет, Тунис и Мароко, туроператорите намаляват цените на туристическите пакети за тези дестинации. Според данните на туристическите агенции от района, спадът на посещенията през месеците март и април е 50% за Египет и 30% за Тунис в сравнение със същия период на миналата година.


За да реагират туроператорите свалят цените, като тези на пакетите до Египет са намалени средно с 10%. Големите туроператори като Tui Travel пък предлагат намаления, достигащи до 50% от стойността на предлаганите от тях туристически услуги. Изглежда в момента е перфектното време за посещение на страната на фараоните, поне погледнато откъм бюджет.


Обстановката в района за съжаление продължава да бъде нестабилна. Желаещите да посетят Мароко намаляха още повече след бомбената атака в Маракеш през миналия месец, отнела живота на 17 души. Миналата седмица пък в Кайро в следствие на сектантско насилие бяха убити 12 души. Що се отнася до Тунис, Foreign Office оттегли предупреждението си за пътуване до страната, както и за определени региони от Египет, но отбеляза, че единични прояви на насилие в района са все още възможни. Дилемата за или против пътуванията в Северна Африка остава.


Снимки: archer10

Галерия Египет
Читателски коментари

Nerida - nerida-bg.com 2011-06-16 12:42:24 0 отговори

Nerida - nerida-bg.com

Какво ще правят хората в този голям пясъчник... :)

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg