Автор: vladi
Публикувано на: 20.12.2010 11:26:54

Рейтинг:

В

Когато става въпрос за най-скъпи неща сме свикнали да ги свързваме с ОАЕ, като конкретният случай не прави изключение. Този път обаче няма да си говорим за луксозни хотели или автомобили, а за коледна украса.

В хотел Emirates Palace, намиращ се в емирство Абу Даби, беше монтирана най-скъпата коледна елха в цялата история на празника, в чието изграждане и декорация са вложени рекордните 11 милиона щатски долара.

Коледната елха е поставена на централно място в хотел Emirates Palace, а на нея има 130 орнамента, които са от злато, диаманти, смарагди, сапфири, перли и други скъпоценни камъни.

Дървото е изкуствено, за да може да се сглобява и разглобява ежегодно. То е с височина 13 метра и е струвало 10 000 долара, а от управата на хотела са твърдо решени да кандидатстват за Книгата за рекорди Гинес.

Вписването в Гинес е само формалност, но все пак трябва да минат задължителните за целта процедури и оценки. Имайте предвид, че официално най-скъпата коледна елха, фигурираща в Книгата за рекорди, е била в Токио през 2002г.

В Абу Даби окичиха най-скъпата коледна елха в света
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg