Автор: admin
Публикувано на: 15.10.2009 14:53:43

Рейтинг:

В
Общинските власти на италианската столица Рим предприеха мащабна кампания срещу изключително големия брой измами на туристи в града.  Тя ще се състои в разлепяне на стикери с различни лозунги и по-стриктно следене на равнището на цените и качеството на предлаганите услуги.

Основните измами на туристи се извършват от страна на ресторантьори, бармани, сервитьори, таксиметрови шофьори и други работници в сферата на услугите.

Най-фрапиращият случай е на японски туристи, решили да ползват услугите на местно заведение, на които сервитьорът им връчил сметка в размер на 700 евро, като цената само на един чай била 100 евро.

Представители на общинските власти в Рим споделят, че с тази акция желаят да целта на акцията е да се създаде образ на Вечния град, който обича туристите. За целта, стикерите с лозунги се лепят по ресторанти, барове, хотели и улици

По повод кампанията, заместник кметът на Рим, Мауро Кутруфо, е заявил: „Всеки римлянин трябва да се интересува от факта, че туристите се завръщат у дома и споделят със своите близки и приятели преживяното в града”.

Снимка: flickr.com
В Рим стартира кампания срещу измамите на туристи
Читателски коментари

Ива 2009-10-16 10:33:10 0 отговори

Ива

Ако на мен ми връчат сметка за 700 евро, цял Рим ще разбере, че тези са мошеници и повече никой няма да стъпи там.

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориBooking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg