Hotel Blum в Брюксел

Hotel Blum в Брюксел

20.04.2011 00:42:54

През месец април 2008 г. в Брюксел отвори врати Hotel Blum – едно модернистично хрумване, осъществено с амбицията на 287 талантливи млади художници от различни страни в Европа, изрисували всяка една от стаите на хотела в различен стил. Гостите на хотела могат да избират ръчно изрисуваните стени според собствената си представа за думата „bloom” или казано на български „цвят”. Всъщност хотелът е разположен в близост до ботаническите градини, така че истинските цветове и аромати са съвсем близо.

От хотела обаче не се спират дотук, и за да направят престоя на гостите си още по-интересен и свързан с изкуството, няколко пъти в годината организират специални събития – изложби, на които млади художници и дизайнери показват творбите си. Тези изложения носят поетичното име  Art’n BLOOM!

Амстердам – свободният град

Амстердам – свободният град

19.04.2011 23:32:12

Амстердам е мястото, което хиляди хора по света свързват с по-свободните нрави – градът, в който човек може да усети свободата в една нейна по-пълна форма и тук не става на въпрос само за канабиса и традиционните „coffee shops” в Амстердам, където хората ходят за всичко друго, но не и да пият кафе. Атмосферата на града е особена – тя ти дава възможност да дишаш с пълни гърди, а гледките пълнят очите – канали и велосипеди, лодки и цветя, музеи и прекрасни паркове и от време на време по някой преминаващ трамвай – Амстердам предлага всичко това, и още много повече.

Амстердам е не само столица, но и най-големият град в Холандия, или както е по-правилно тя да се нарича – Нидерландия. 

Най-доброто място в света за чакане на самолет е Finnair Lounge на летище Вантаа в Хелзинки

Най-доброто място в света за чакане на самолет е Finnair Lounge на летище Вантаа в Хелзинки

19.04.2011 11:06:53

Бизнес салонът Finnair Lounge на хелзинкското летище е избран сред 600 други, номинирани от 40 000 пътници, за най-доброто място в света за чакане на полети. За първи път класацията печели зала за чакащи, намираща се в летище извън Северна Америка.

Бизнес салонът за чакащи Finnair Lounge има капацитет за 250 пътника. Той е оборудван с големи плазмени екрани, безплатен безжичен интернет, безжични устройства за зареждане на мобилни апарати и ноутбук. В салона има още шикозен бюфет и бар, удобни кресла и шест душ кабини.

Започна фестивалът на пясъчните скулптури в Москва

Започна фестивалът на пясъчните скулптури в Москва

19.04.2011 09:46:52

На 16 април започна традиционният фестивал на пясъчните скулптури в Москва. До 27 април участниците ще имат възможността да пресъздадат от пясък най-известните фонтани в света, като някои от тях ще бъдат действащи. Образци от Русия, Дания, Италия, Белгия и Сингапур ще украсяват руската столица.

Фестивалът ще бъде официално открит на 28 април в 18.00 часа. В програмата ще има различни съпътстващи събития, като кон

The Sand Hotel във Великобритания

The Sand Hotel във Великобритания

18.04.2011 23:47:41

През 2008 г. отвори врати The Sand Hotel в Дорсет, Великобритания. Уникалното в този хотел е, че той е направен изцяло от пясък, както и че е първият пясъчен хотел в света. Идеята е на скулптура Марк Андерсън. За 10 британски лири на нощ, всеки гост може да спи в открит замък от пясък и събуждайки се направо да се гмурне в морето.

Работата по изграждането на хотела е отнела седем дни на четирима скулптори, които са работили по 14 часа дневно. За построяването на цялата структура са използвани 1 000 тона пясък и морска вода.

Крит - островът на Минотавъра

Крит - островът на Минотавъра

18.04.2011 23:14:23

Крит е един от най-големите гръцки острови, както и един от най-забележителните. Разположен в Средиземно море, той е обичайна спирка за големите фериботи, кръстосващи морето. Населението на острова е по-малко от един милион души, а неговият главен град е Ираклион. Ираклион има голямо пристанище, където акостират кораби и фериботи, така че ако пристигате по вода, това е мястото, откъдето ще започне пътешествието ви на острова на Минотавъра.

Освен по вода, Ираклион е достъпен и по въздуха - градът има международно летище, на което оперират големите авиокомпании. Мнозина предпочитат да летят до там, но нищо не може да се сравни с удоволствието да пристигнете по вода, освежени от Средиземноморския бриз, измокрени от морските пръски и зачервени от вълнение.

Бойни изкуства за стюардесите на Hong Kong Airlines

Бойни изкуства за стюардесите на Hong Kong Airlines

18.04.2011 16:02:43

Интересно нововъведение са замислили от Hong Kong Airlines – за да се справя с пийналите и неконтролируеми пасажери, екипажът на авиолиниите вече ще трябва да преминава обучение по китайски бойни изкуства или кунг фу. Организаторите са се спрели на формата винг чун, като бойно изкуство, приложимо в ограниченото пространство на самолета, а обучението е задължително за целия екипаж.

Hong Kong Airlines имат около три инцидента седмично с недисциплинирани пътници, а преди две седмици се наложило член на екипажа да приложи бойните си умения по време на полет от Пекин до Хонг Конг, за да се справи с буен пасажер. Обучението ще помогне на стюардесите да се справят с по-тежки пътници в нетрезво състояние.

В Япония очакват туристи

В Япония очакват туристи

18.04.2011 14:59:54

Месец след опустошителното земетресение в Япония животът продължава да си тече – снегът се стапя по склоновете на планините, а вишневите цветове са отрупали дърветата в опит да напомнят на изстрадалия народ на Япония, че всичко е преходно и животът продължава.

За съжаление, за разлика от други години, сега няма туристи, които да се наслаждават на прекрасната природа. А това се отразява на цялата икономика на страната и особено на районите, в които туризмът е главно перо. Ако туристите скоро не се върнат в Страната на изгряващото слънце, има опасност от големи поражения за местния бизнес.

Ждрелото на река Ерма (Трънското ждрело)

Ждрелото на река Ерма (Трънското ждрело)

18.04.2011 11:07:52

Само на 75 километра западно от София, между отвесно издигащите се върхове Жилав камък и Църквището, се намира една от най-уникалните природни забележителности на България – Ждрелото на река Ерма, познато още като Трънско ждрело. Скалите се издигат над реката на около 200 метра височина, а суровите им форми правят гледката едновременно красива и страшна. Грохотът на водата изпълва пространството и го населява с образи толкова дивни, колкото може да роди само детското въображение. Ждрелото на река Ерма не е за хора търсещи спокойствие и хармонични природни форми. То е за хора творци, опияняващи се от могъщата сила на природата и черпещи сили от природните стихии.

Трънското ждрело се намира на 3 км. от град Трън. Дължината му достига стотина метра, широчината в най-тясната част е

Магурата – най-известната пещера в България

Магурата – най-известната пещера в България

15.04.2011 18:46:34

България е богата на природни забележителности и всяка година много туристи идват специално, за да им се наслаждават. Красиви върхове, природни паркове и резервати, причудливи пещери, кристални планински езера и разбира се – пясъчни дюни, накацали по морското крайбрежие – като че нищо не ни липсва, за да се чувстваме привилигировани. И наистина, речем ли да сложим раницата и да пообиколим малката ни страна, ще ни трябват месеци, за да видим основните чудеса на България.

България е богата на пещери – ако заседнете над чаша бира с някой пещерняк, в продължение на часове можете да слушате за прекрасни, известни и неизвестни уникални пещери, с които можем да се похвалим. И докато за професионалистите интерес представляват предимно неблагоустроените пещери, защото като такива те подл

Предишна Следваща
Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg