Автор: admin
Публикувано на: 19.05.2009 22:20:05

Рейтинг:

El
На испанския ресторант El Bulli, намиращ се в град Росас (Каталуния), за четвърти път му бе връчена титлата „Най-добър ресторант в света”. Церемония по награждаването се състоя неотдавна в Лондон.

Освен El Bulli, още два испански ресторанта попаднаха в челната петица. Класацията бе съставена от над 800 първокласни готвачи, кулинарни критици и специалисти от списанието Restaurant Magazine.

Собственик на El Bulli е известният готвач Феран Адриа, който е наричан от своите колеги „Алхимикът”, заради смелите му кулинарни експерименти. Всяка година Адриа обновява менюто в ресторанта, като създава и въвежда повече от 100 нови ястия.

El Bulli работи само седем месеца в годината (от април до октомври), като в него се предлага единствено обяд. Средната цена, която плащат гостите за едно хранене в ресторанта е 180 евро, като в нея не се включва алкохолът.

Високите цени не спират желаещите да опитат неповторимите ястия на Феран Адриа, като за да обядвате в ресторант El Bulli трябва да си направите резервация няколко месеца предварително.
El Bulli отново беше признат за най-добър ресторант
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg