На испанския ресторант El Bulli, намиращ се в град Росас (Каталуния), за четвърти път му бе връчена титлата „Най-добър ресторант в света”. Церемония по награждаването се състоя неотдавна в Лондон.
Освен El Bulli, още два испански ресторанта попаднаха в челната петица. Класацията бе съставена от над 800 първокласни готвачи, кулинарни критици и специалисти от списанието Restaurant Magazine.
Собственик на El Bulli е известният готвач Феран Адриа, който е наричан от своите колеги „Алхимикът”, заради смелите му кулинарни експерименти. Всяка година Адриа обновява менюто в ресторанта, като създава и въвежда повече от 100 нови ястия.
El Bulli работи само седем месеца в годината (от април до октомври), като в него се предлага единствено обяд. Средната цена, която плащат гостите за едно хранене в ресторанта е 180 евро, като в нея не се включва алкохолът.
Високите цени не спират желаещите да опитат неповторимите ястия на Феран Адриа, като за да обядвате в ресторант El Bulli трябва да си направите резервация няколко месеца предварително.
Освен El Bulli, още два испански ресторанта попаднаха в челната петица. Класацията бе съставена от над 800 първокласни готвачи, кулинарни критици и специалисти от списанието Restaurant Magazine.
Собственик на El Bulli е известният готвач Феран Адриа, който е наричан от своите колеги „Алхимикът”, заради смелите му кулинарни експерименти. Всяка година Адриа обновява менюто в ресторанта, като създава и въвежда повече от 100 нови ястия.
El Bulli работи само седем месеца в годината (от април до октомври), като в него се предлага единствено обяд. Средната цена, която плащат гостите за едно хранене в ресторанта е 180 евро, като в нея не се включва алкохолът.
Високите цени не спират желаещите да опитат неповторимите ястия на Феран Адриа, като за да обядвате в ресторант El Bulli трябва да си направите резервация няколко месеца предварително.