Автор: vladi
Публикувано на: 01.02.2011 13:05:04

Рейтинг:

Италианските

По време на коледните и новогодишни празници, италианската столица Рим беше буквално парализирана от сняг, като почти не се осъществяваха самолетни полети. Това обаче стана причина да се случи нещо много хубаво за града.

Тъй като плановете за пътувания на местните жители се провалили, те решили да обърнат повече внимание на родната си култура. Римските музеи и забележителности били буквално претъпкани от посетители по време на празниците, което не се е случвало от дълги години насам.

По време на снеговалежите, посетителите на Колизеума са били с 30,3% повече от обикновено, но това не е нищо, в сравнение с повишения интерес към Замъка на светия Ангел и Villa d'Este, където увеличението на посетители е съответно с 56% и 69%.

Палацо Барберини, който беше открит след реставрация на 19-ти септември, пък е приел с цели 188% повече гости, счупвайки всички рекорди по увеличение на посещаемостта.

Горе долу така стоят нещата и в другите популярни италиански градове. От управата на Двореца Пити във Флоренция информират за 108% ръст на посетителите, колкото е и този на галерия Уфици в същия град. Древният Помпей пък е посетен от 85% повече туристи.

Галерия Villa d'Este
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg