Испанският ресторант El Bulli, който вече няколко години поред е определян за най-добрият в света, ще бъде временно затворен. Това бе обявено от неговия собственик и главен готвач Феран Адриа.
По принцип El Bulli работи седем месеца в годината (от април до октомври), като в него се предлага само обяд, но за приготвянето на всички ястия на Феран Адриа и екипа му са им необходими цели 15 часа дневно.
„Алхимикът”, както е наричан Феран от своите колеги заради смелите си кулинарни експерименти, е взел решение през 2012-та и 2013-та ресторантът да остане затворен целогодишно и едва през 2014г. той отново да отвори врати, тъй като му е необходимо време да преосмисли плановете си.
El Bulli се намира в испанския град Росас, като средната цена на обяд в него е 180 евро, без включен алкохол. Въпреки високите цени, за да си запазиш маса в ресторанта трябва да направиш резервация няколко месеца предварително.
По принцип El Bulli работи седем месеца в годината (от април до октомври), като в него се предлага само обяд, но за приготвянето на всички ястия на Феран Адриа и екипа му са им необходими цели 15 часа дневно.
„Алхимикът”, както е наричан Феран от своите колеги заради смелите си кулинарни експерименти, е взел решение през 2012-та и 2013-та ресторантът да остане затворен целогодишно и едва през 2014г. той отново да отвори врати, тъй като му е необходимо време да преосмисли плановете си.
El Bulli се намира в испанския град Росас, като средната цена на обяд в него е 180 евро, без включен алкохол. Въпреки високите цени, за да си запазиш маса в ресторанта трябва да направиш резервация няколко месеца предварително.
180 evro e priemliva tzena za obqd v nai dobriq restorant v sveta daje ochakvah da e po skapo jalko che she e zatvoren prez 2012 i 2013