Северна Африка се опитва да върне туристите в региона

Северна Африка се опитва да върне туристите в региона

16.05.2011 11:33:30

В опит да възвърнат интереса на туристите към Египет, Тунис и Мароко, туроператорите намаляват цените на туристическите пакети за тези дестинации. Според данните на туристическите агенции от района, спадът на посещенията през месеците март и април е 50% за Египет и 30% за Тунис в сравнение със същия период на миналата година.

За да реагират туроператорите свалят цените, като тези на пакетите до Египет са намалени средно с 10%. Големите туроператори като Tui Travel пък предлагат намаления, достигащи до 50% от стойността на предлаганите от тях туристически услуги. Изглежда в момента е перфектното време за посещение на страната на фараоните, поне погледнато откъм бюджет.

100 години от откриването на първия туристически офис в Португалия

100 години от откриването на първия туристически офис в Португалия

13.05.2011 21:09:13

От 12 до 16 май специална тристранна комисия ще организира поредица от събития и тържества в Лисабон, свързани със стогодишнината от професионалното развитие на туризма в страната. Първият легитимен туристически офис в Португалия е отворен на 16 май 1911 г. в Лисабон от външния министър на страната Бернардино Махадо.

Честванията ще започнат с четиридневен конгрес, посветен на кръглата годишнина. На него се очакват около 80 делегата с доклади, както и официални лица. На форума ще бъдат разгледани изминалите 100 години и предизвикателствата пред хотелите, туроператорите и доставчиците на туристически услуги днес. Конгресът е резултат от съвместните усилия на Лисабонския университет, Порт

Площад Навона – сред гълъби, картини и фонтани

Площад Навона – сред гълъби, картини и фонтани

13.05.2011 14:17:30

Вечният град е притегателен център за мнозина – там винаги има какво да се види и какво да се прави. Дори само вървейки по улиците на Рим, неговият пулсиращ ритъм на живот завладява и влиза под кожата ни, карайки ни да си мечтаем отново и отново да се върнем там. Подтик, ентусиазиращ всеки турист да извършва заклинанието – да хвърли паричка във Fontana di Trevi, надявайки си тайно отново да се върне.

Известен с изящните си статуи, завладяваща архитектура и хора с гореща кръв, Рим предлага много места, които да направят престоя ви незабравим. И ако не сте типът човек, който докато не обиколи всички музеи не мирясва, а мечтаете за красота и преживявания подвластни на спокойствието и пастелната гама от чувства, добра идея е да се поразходите в

Ковачевица – селото на каменните къщи

Ковачевица – селото на каменните къщи

13.05.2011 09:58:04

Закътано нейде там високо в Западните Родопи, само на 24 км от Гоце Делчев и на 60 км от Банско, се намира едно от най-красивите и самобитни родопски села в България – Ковачевица. До него води самотен път, виещ се нагоре в планината, непроходим през зимата за автобуси. Село Ковачевица е архитектурен резерват, запазил възрожденската атмосфера на 18-19 век, запечатана в масивните каменните къщи надвиснали страховито над калдъръмените му улички. Тук каменни са дори и покривите на старите къщи, като единствено при някои от по-големите последният етаж е от дърво.

Усещането да се разходиш в тази каменна идилия, намираща се на 1500 метра надморска височина, е неповторимо. Мирис на трева, мързеливо жужене на пчели, тук там някое магаре, скрито сред зеленината или котка, излегнала се под

Bohinj Park Hotel в Словения

Bohinj Park Hotel в Словения

11.05.2011 22:11:42

Разположен в прекрасната местност на Национален парк Триглав в Бохинска Бистрица, в девствената природа на Алпите и в близост до някои от най-атрактивните писти в района, Bohinj Park Hotel оправдава името си на еко хотел № 1 в Югоизточна Европа. Районът на Бохин е известен с многото възможности, които предлага за активна почивка. През зимата това е едно от най-предпочитаните места от скиорите – там снегът се задържа до средата на месец април. Ледено катерене, бягане, ски трекинги и зимна езда са други предизвикателства към туристите през зимния сезон. И тъй като парк-хотелът е заобиколен с планини, през всички сезони той е добра отправна точка за трекинги и катерене. За неизкушените от планината има възможности за тенис, голф, кану, гмуркане, парапланеризъм и много други развлечения.

Bohinj Park Hotel предлага настаняване в различни категории стаи. Всички типове ста

Във Варшава откриват мултимедиен парк с фонтани

Във Варшава откриват мултимедиен парк с фонтани

11.05.2011 14:33:14

Във Варшава отвори врати уникален воден парк, имащ амбицията да се превърне в топ забележителност с мултимедийното шоу от звук, светлина и фонтани, което ще предлага на посетителите си. Водният парк е разположен по крайбрежието на река Висла в парка Подзамче, намиращ се недалеч от Стария град.

Музиката, която ще звучи по време на шоуто, е най-разнообразна – тя включва части от пета симфония на Бетовен, произведения на Чеслав Ниемен и други композитори. В допълнение на прекрасната музика ще бъдат прожектирани сцени от развитието на Варшава през годините, както и различни местни легенди с помощта на лазер и съвременни технологии. Водният екран, който ще бъде използван за целта, е с площ от 130 кв.м.

Фестивалът Нощ на музеите в Чехия

Фестивалът Нощ на музеите в Чехия

11.05.2011 09:30:27

250 музея, галерии, театри и други културни институции ще отворят вратите си в Чехия за поредната „Нощ на музеите”, която ще се проведе от 20 май до 11 юни. Инициативата обхваща 141 града, в това число Прага, Острава и Бърно.

Фестивалът ще бъде открит в Пилзен на 20 май, а музеите ще очакват първите си гости в 20.00 часа вечерта, като ще останат отворени един час след полунощ. Събитието предлага уникалната възможност да се съчетаят приятните топли нощи с глътка култура и стойностни изяви във всички сфери на изкуството.

Бачковски манастир – утеха и омиротворение в Родопите

Бачковски манастир – утеха и омиротворение в Родопите

03.05.2011 17:34:03

Един от най-красивите манастири и с най-богата история в България е Бачковският манастир. Намиращ се само на 10 км. от Асеновград и на 28 км. от Пловдив, той е лесно достъпен за туристите и посещаван целогодишно. Разположен е в живописната долина на река Чая и е вторият по големина манастир в България след Рилския манастир. Той носи името „Успение Богородично”.

Историята на манастира започва през далечната 1083г., когато византийският пълководец Григорий Бакуриани го основава заедно с брат си Абазий. По време на Второто българско царство манастирът е покровителстван от самия цар Иван Александър. Друга историческа личност, с която се свързва манастирът, е патриарх Евтимий, за който се смята че е бил заточен тук след падането на България под турско владичество.

Раздадоха туристическите оскари в Средния Изток

Раздадоха туристическите оскари в Средния Изток

03.05.2011 14:50:00

За 18-та година подред се връчват най-желаните награди в туризма - World Travel Awards. Тази година за региона Среден Изток наградата грабна емирство Дубай. За най-добра регионална авиокомпания е избрана Etihad Airways, която си тръгна и с наградата за компания, предлагаща най-добра развлекателна програма на борда. Най-добре поощрява пасажерите си авиокомпания Emirates, която има също и най-добрата интернет страница. Логично сред хотелите като най-добър хотел беше отличен Burj Al Arab.

Други победители в различните категории са Raffle Makkah Palace в Саудитска Арабия, избран за най-добър ресторант,

Кои са десетте най-популярни дестинации за винени турове

Кои са десетте най-популярни дестинации за винени турове

03.05.2011 01:39:12

Има всякакви класации – за най-добри хотели, най-откачени сувенири, най-красиви плажове... има и класация за най-популярните винени дестинации и тя е съставена от eTurboNews специално за почитателите на рубинената напитка.

Логично тази класация започва с френския регион Шампан, известен с пенливите си вина, или по-просто казано – с шампанското. Всъщност, според френските закони единствено вина, произведени в този район могат да носят името „Шампанско”, а всички останали, е – те са просто пенливи вина. Районът Шампан е известен с марките Dom Perignon, Veuve Clicquot и Perriet Jouet. Дестинация Шампан е изключително популярна и търсена от туристите.

Предишна Следваща
Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg