Хотел Ritz-Carlton в Берлин

Хотел Ritz-Carlton в Берлин

09.03.2011 12:24:05

Разположен в самото сърце на Берлин, само на няколко крачки от Потсдамер платц, Ritz-Carlton очаква своите специални гости с екип, готов да задоволи и най-високите им изисквания. С модерна и изчистена визия отвън, луксозен и претенциозен отвътре – марката Риц-Карлтън е гаранция навсякъде по света за най-висока класа.

Ritz-Carlton Berlin е един от най-добрите хотели в германската столица. Хотелът разполага с 303 стаи, между които и 40 апартамента. Стаите са оборудвани с пухени легла. Баните са с мраморна облицовка, като помещенията за душ и тоалетна са отделни, а за удобството на гостите, гардеробите са заредени с меки хавлии и пантофи. Минибар, минерална вода комплимент от хотела и сателитна телевизия са част от удобствата, присъстващи във всяка стая. За бизнесмените са осигурени интер

Ботаническата градина Траутмансдорф

Ботаническата градина Траутмансдорф

09.03.2011 10:22:40

Ако имате намерение да пътувате за Италия, град Мерано несъмнено заслужава вниманието на всеки турист. Почивката в този курорт ще ви възнагради с много чудесни открития. Обичаите и нравите на местните жители, особеностите на религията и културата, историческите паметници – всичко това привлича туристите като магнит. Несъмнено ще запомните този град за дълго.

Живописният курорт е разположен в Алпийската долина, заобиколена от великолепни гори, които достигат надморска височина 3 000 метра. Сред архитектурните забележителности с древна история не може да не отбележим великолепната църква "Свети Николай", популярният музей на туризма и тайнственият замък Тирол.

Девташлари - каменните стражи при с. Златна нива

Девташлари - каменните стражи при с. Златна нива

08.03.2011 20:48:21

През последните години Плиска и Преслав отново се радват на популярност и от изоставени мълчаливи свидетели на могъществото на Първата българска държава се превърнаха в места, които всеки българин, гордеещ се с нашата история, трябва да посети. Държавата също се притече на помощ и в резултат на интензивни десетгодишни разкопки, богати на находки, тези две дестинации се превърнаха в магнит за посетителите. Увлечени от могъществото на дворците в Плиска и Преслав, захласнати пред експонатите в Шуменския музей, често не се и замисляме дали всъщност виждаме най-важното. Достатъчно е да се завъртим покрай разкопките и да чуем история за последните разкрития, а в музея неща за гледане толкова много, че кое по-напред. Каменният лъв безспорно е един от любимците на посетителите, а Каменните баби са може би най-внушителният експонат, стига да сте ги забелязали на влизане в музея. Но в музея не

Триград - един уикенд в сърцето на Родопите

Триград - един уикенд в сърцето на Родопите

07.03.2011 21:46:24

Родопите винаги са привличали любителите на пътешествията и природата. И наистина – тук като че ли има по нещо за всеки. Мамещи ски писти през зимата, разнообразни трекинг турове през лятото, смайваща природа, сякаш недокосната още от човека, и разбира се – уникални пещери. Едно от най-предпочитаните места в Родопите е Триград. Известен с Триградското ждрело, пещерата Дяволското гърло и находящата се в близост Ягодинска пещера, Триград смело може да влезе в топ десет на предпочитаните български дестинации.

От София до Триград може де се стигне по два начина – по-безопасен, но и по-скучен, е пътят от Пловдив към Девин, който минава през Асеновград, Чепеларе и Пампорово. За любителите на силните усещания и off road обаче, след първата спокойна отсечка от 145км. по магистралата към Пловдив се отбива през Цалапица. Пътят от там до язовир Кричим може да предложи единствено

Бутан - държавата утопия

Бутан - държавата утопия

07.03.2011 16:04:08

Бутан е страната, в която фалосът заема почетно място, алкохолът е един от най-разпространените начини за забавление – важна част от всеки религиозен ритуал, а вносът на цигари е забранен.

Етимологията на името идва от санскрит бху-тхан, което значи "висока земя". Бутан е бил известен и с други имена, чиито значения са свързани с лековитите сили на растенията в този район, като "Южната земя на сандаловото дърво" или "Южната страна на лековитите билки". Това обаче е само намек за красотата, на която бихте могли да се насладите срещу 190$ на ден. Бутан е една от най-скъпо струващите дестинации в света, но пък цената включва всички екскурзии, дори такива, които са организирани единствено за вас.

Тенерифе - островът на вечната пролет

Тенерифе - островът на вечната пролет

07.03.2011 15:56:29

От седемте острова на Канарския архипелаг Тенерифе е най-големият и най-посещаваният. Но това има много обяснения. Само 5 часа полет и сте там, където винаги е топло: островът се намира близо до Африка. Той e с най-добре развита инфраструктура и всичко сякаш е създадено за отдих и развлечения. На Тенерифе има множество хотели за всеки вкус и портфейл. Даже ако бюджетът ви не е от най-големите, на острова винаги ще намерите подходящо място за почивка. Може не само да се настаните в хотел, но и за приемлива сума да наемете малка квартира или даже цяла вила. Освен това, няма опасност да ви доскучее, защото на острова има с какво да се занимавате. Може да прекарате времето си активно и весело, разхождайки се сред природата, опознавайки местните нощни барове или просто като играете голф.

Тук се намира и третият по големина вулкан в света - Тейде. Гуанчите, местното на

Асеновата крепост

Асеновата крепост

07.03.2011 12:22:35

Високо в красивите Родопи се издига една от най-посещаваните и обичани български крепости. Асеновата крепост се намира само на няколко километра от Асеновград, разположена върху висока, непристъпна скала.

По тези места е имало поселения още по времето на траки и римляни, за което свидетелстват откритите по време на археологически разкопки артефакти. През 9 век Византийската империя оценила стратегическото място и издигнала малка стражева крепост-кула, която да охранява както границите на империята, така и прохода към Беломорието. Постепенно към крепостта се обособяват няколко села и твърдината разширява своите граници, а значението и като охранителна крепост нараства.

Хотелите стават все по-цветни

Хотелите стават все по-цветни

25.02.2011 13:08:58

Доскоро основните тонове на хотелските интериори бяха неутрални, предимно в различни нюанси на бежовото, но дойде ново поколение дизайнери, което масово залага на значително по-ярки цветове, а тенденцията бързо се простира по цял свят.

Веригата Starwood и по-конкретно нейния нов хотел W Hotels Retreat & Spa, намиращ се в Пуерто Рико е чудесно доказателство за горното твърдение. Той е обзаведен с традиционни за Карибите материали, но в същото време е отрупан с всевъзможни цветни акценти, като столове, лампи, възглавници и т.н.

Замъкът Венсен отново отворен за посетители

Замъкът Венсен отново отворен за посетители

24.02.2011 12:46:21

От средата на месец февруари, френският замък Венсен, намиращ се в едноименното предградие на Париж, отново е отворен за посетители, след като претърпя голяма реставрация.

След извършените подобрения, туристите вече могат да се изкачват до края на неговата кула, чиято най-горна точка е на височина 52 метра. От там те имат възможност да се любуват на невероятни гледки, но от съображения за сигурност, една група може да се състои от максимум 17 човека.

Най-добрите хотели на 2011

Най-добрите хотели на 2011

16.02.2011 11:46:14

Сайтът TripAdvisor публикува ежегодната си класация за най-добрите хотели в света, която през 2011-та се оглавява от Golden Well, намиращ се в чешката столица Прага. Той разполага със 17 стаи, предлага първокласно обслужване и е разположен в непосредствена близост до най-големите забележителности на града - Пражкия замък, Карловия мост, Кралската градина и Стария градски площад.

На второ място е поставен хотел Anastasis Apartments в Имеровили (Гърция), който е идеално място за влюбени двойки и често е предпочитан за меден месец. Челната тройка се допълва от Riad Le Calife в мароканския град Фес, намиращ се в сърцето на старата част му част и помещаващ се в сграда от 1933г.

Предишна Следваща
Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg