Хотел Molino Stucky Hilton във Венеция – лукс и блясък над каналите

Хотел Molino Stucky Hilton във Венеция – лукс и блясък над каналите

26.03.2011 00:05:56

На минута разстояние от Пиаца Сан Марко и основните атракции на Венеция, в бившата мелница за брашно и хамбар е издигнал снага новият луксозен хотел Molino Stucky Hilton. Венециански тъкани, мраморни бани, изящен дизайн и перфектно обслужване – това са характеристиките на хотела, създаден да задоволи и най-малкия каприз на гостите си. Стаите в този хотел започват от 30 кв.м. и предлагат панорамна гледка към каналите от огромните си прозорци. Те са оборудвани с много удобства, между които 32" плазмен телевизор и сейф с размери, позволяващи да се ползва за лаптоп.
 
Molino Stucky Hilton разполага с шест заведения за хранене. Ресторант Aromi е специализиран в средиземноморската кухня и е подходящ за романтични срещи. Той се състои от вътрешно помещение за хранене и панорамна тераса,

Скален манастир „Св. Димитър Бесарбовски”

Скален манастир „Св. Димитър Бесарбовски”

25.03.2011 20:12:53

Скалният манастир “Св. Димитър Бесарбовски” е изсечен в скалите до село Бесарбово, недалеч от Русе в местността Русенски Лом, известна с красивата си природа и множеството културни и природни забележителности, част от които са в списъка на ЮНЕСКО.
 
Погледната отдолу от пътя, гледката е пленителна – издълбана в недрата на скалите, църквата на манастира се извисява високо, а до нея водят 48 стръмни каменни стъпала. В църквата няма запазени стенописи, като няма сведения тя да е била изписвана. Най-ценната икона в манастира е тази на Св. Бесарбовски от 1803г. Гробът на отец Хрисант се намира в отделна пещера, разположена отдясно спрямо църквата.

Силистра – градът на археологическите разкрития

Силистра – градът на археологическите разкрития

25.03.2011 00:14:52

Градовете от Дунавския регион все остават настрани от основните туристически маршрути – Свищов, Русе, Тутракан, Силистра – както казват местните – не можете пътьом за някъде да минете през тези градове. За да ги посетите, трябва нарочно да ги изберете. Това най-вече се отнася за Силистра, която е разположена съвсем към края на нашата граница с Румъния – река Дунав в източна посока. Рядко имаме повод да пътуваме натам и със сигурност много губим, тъй като Силистра е един град изключително богат откъм история и култура и археологическите изследвания в района непрекъснато го доказват. В Силистра и околността има толкова много неща за гледане, че дори и да останете цяла седмица, няма опасност да

Тракийската гробница в Свещари – ехо от една отминала епоха

Тракийската гробница в Свещари – ехо от една отминала епоха

24.03.2011 18:35:12

България е не само красива страна с гостоприемни хора, предлагаща перфектното съчетание от море, планина и автентична природа. България е цяла съкровищница, приютила множество паметници на културата с национално и световно значение от различни епохи, които ежегодно привличат тълпи туристи. Паметници от тракийско, гръцко и римско време се срещат едва ли не на всяка крачка в малката ни страна. Средновековни крепости извиват стан над големи и малки населени места, ревниво пазещи духа на славното минало. Уникални църкви радват специалистите с невероятни стенописи, изпъстрили стените им.
 
За съжаление, колкото и богата на старини да е родината ни, когато въпросът опре до тяхното съхранение и достойно експониране, т.е. до влагането на немалки средства, нещата започват да изглежд

Novotel Monte Carlo – разумният избор

Novotel Monte Carlo – разумният избор

24.03.2011 17:20:42

Монако и Монте Карло обикновено попадат в графата на твърде луксозните и скъпи пътувания и ние с въздишка ги оставяме за по-добри времена, което обикновено никога не идват. В днешно време обаче всичко е въпрос на информация и избор на подходящи алтернативи. Например, оказва се, че Монте Карло е достъпен с железопътен транспорт от Италия и то на доста прилични цени, да не говорим за нискобюджетните авиокомпании, сновящи между Италия, Франция и Монако. На практика е възможно да се озовем в стараната на мечтите си срещу съвсем прилична сума. Същото се отнася и до настаняването в хотелите.
 
Веригата Novotel от години залага на

Русе – културната столица на Дунавския регион

Русе – културната столица на Дунавския регион

24.03.2011 01:25:31

Русе е известен не само като може би най-красивият български град край Дунава, но и като град с богата история и традиции, гордеещ се с уникалното си културно наследство. Обликът на града се определя на първо място от специфичната му архитектура, която в централната градска част, датираща от края на XIX и началото на XX век, представлява приятна смесица от различни архитектурни стилове – барок, модерн, неокласицизъм и сецесион. В допълнение се усеща силно влиянието на виенската архитектура. „Малката Виена”, както наричат Русе, печели приза за най-красив град в България през 2009г.
 
Има много причини, за да се посети Русе. За изкушените от историята, 23-вековната история на града е достатъчен повод. Едно от най-притегателните имена в историята на града е крепостта Секстагинта П

Археологически резерват „Ивановски скални църкви”

Археологически резерват „Ивановски скални църкви”

23.03.2011 18:48:13

Само на 20 километра от Русе, до село Иваново, се намира уникален паметник от българското средновековие – Ивановските скални църкви. Разположени на около 40 метра над земята, се виждат пещерите, които през средновековието са били убежище на българските аскети и монаси исихасти. Естествените пещери в скалите били разширявани от манасите, изписвани и превръщани в църкви, параклиси и места за обитание. Има нещо величествено в гледката, която се открива над сегашния манастир – стръмни стълби се вият по скалите, давайки достъп до някогашната светиня на исихастите. Човек неволно затаява дъх и се опитва да си представи какво ли би било наистина да се живее в тези свещени пещери и да се общува с бога някъде там – между небето и земята.
 
Ивановските скални църкви представл

Магията на Мадарския конник

Магията на Мадарския конник

23.03.2011 00:42:35

Магическото плато на Мадара привлича от хилядолетия хората със своята мистика, енергия и сурова красота. Населена още в древността, Мадара е видяла величието и падението на не една цивилизация и е приютявала порива към свещеното у траки и прабългари. В голямата пещера при Мадара е имало тракийско светилище датирано от учените през IV-III в. пр. н. е. В средновековието тя запазва значението си на култов център и за прабългарите, които построяват свое капище там. Безспорно днес Мадара е най-известна, както в България, така и по света, с уникалния релеф на Мадарския конник, изсечен високо в скалите.
 
Мадарският конник е единствен по рода си грандиозен скален релеф в Европа и поради това е включен в списъка на 0 Коментари | Прочети повече

Свищов – градът на стоте първи неща

Свищов – градът на стоте първи неща

22.03.2011 23:55:02

Разположен по поречието на река Дунав в Централна Северна България, Свищов е един от градовете с богата история и забележителности, които си заслужава да се видят. Жителите на Свищов са близо 30 000, а студентите, които се обучават в Свищовската Стопанска Академия са около 10 000, което прави града изключително жив и притегателен.
 
Свищов е известен с много неща, но може би най-значимите от тях са, че той е родното място на Алеко Константинов, че притежава един от най-красивите архитектурни шедьоври на България – Търговската гимназия, както и че в Свищов е една от най-известните творби на Кольо Фичето – църквата Света Троица. Близо до Свищов се намира уникален археологически паметник от римско време – римска легионна крепост и ранновизантийският град Нове. Свищов е известе

Пещерата Съева дупка

Пещерата Съева дупка

21.03.2011 13:32:59

Призната за една от най-красивите пещери в Европа, Съева дупка е част от „Стоте национални туристически обекта” на България и се радва на посетители целогодишно. Намира се близо до село Брестница, на 11 км. от Ябланица.
 
Пещерата е разположена на 520 м. надморска височина, дължината и е 205 м., а възрастта и според изследователите е около 3 000 000 години. Температурата в пещерата е десетина градуса, а влажността надминава 90%. Освен със сталактити, сталагмити и сталактони, Съева дупка радва окото и с редките хоризонтални образувания хелектити, както и с дендрити.

Предишна Следваща
Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg