Автор: admin
Публикувано на: 12.01.2009 11:00:02

Рейтинг:

Плажове

През летните месеци Амудия е привлекателно място за много туристи от страната и чужбина, които посещават селището, за да се наслаждават на естествената му природа, морето и богатите традиции. Местните рибари снабдяват ежедневно таверните в курорта със свежа риба и морски деликатеси, гарантирайки винаги прясна храна за туристите.

Плажът на Амудия е един от най-популярните в цялата област, тъй като водите му не са много солени, поради вливащата се в залива река Ахерондас, а морето е плитко и е иделано за безопасни забавления. Освен това, от плажа се открива прекрасна гледка към Йонийско море.
   
Туристите могат да отидат и на плажа Алонаки, намиращ се в близкото село Валанидорахи. Въпреки че е изолиран, той е доста посещаван, като основна причина за това е екзотичното усещане, всявано от обграждащата го дъбовата гора. Цялата местност е потънала в зеленина, а точно по средата на заливчето от водата се издига малка скала.

Голяма част от земите около Амудия попадат в Натура 2000, поради богатото си разнообразие от биологични видове. В областта има 169 вида птици, повечето защитени от редица международни спогодби. Тук живее сребърният пеликан, който е най-редкият от семейство пеликани в Света.

Областта е обитавана от 17 млекопитаещи животни, 15 вида влечуги и 7 вида земноводни, като повечето от тях са защитени от спогодбата от Берн, за запазване на дивия живот и околната среда на Европа от 1982г.

Прочетете още за "Гръцкото историческо селище Амудия", "История на Амудия", "Река Ахерондас” и  “Забележителности в Амудия”.

Материалът достигна до Вас с помощта на Marfi!

Снимки: goammoudia.gr

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориBooking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg