Хавайският остров Молокай

Хавайският остров Молокай

01.08.2011 17:26:40

Хората, които търсят свободно и непринудено местенце с красива природа и чисти плажове, непременно трябва да посетят хавайския остров Молокай. Той е наричан още „Приятелският остров”, тъй като местните около 8 000 жители се славят със своето гостоприемство, а видът му е запазен такъв, какъвто е бил и преди 50 години.

На острова няма да срещнете силен трафик, високи сгради или нощни клубове, но за сметка на това ще се почувствате по-близо до рая, като се разходите из урвите от вулканични скали, долините Пелекуни и Вайлау, древните хавайски рибарници и недокосната природа отпреди хиляди години.

Продава се една от най-известните вили на Бали

Продава се една от най-известните вили на Бали

01.08.2011 08:23:34

За хората, които разполагат с излишни милиони и желаят да получат достъп до световноизвестни личности, се открива невероятна възможност, тъй като една от най-популярните вили на остров Бали е обявена за продан.

Така наречената Вила Истана е предпочитано място за почивка от много холивудски звезди, известни спортисти и мултимилионери, така че нейният бъдещ собственик ще има възможността да се запознае лично с тях.

Tropical Island Paradise – плаващият тропически остров

Tropical Island Paradise – плаващият тропически остров

29.07.2011 12:52:12

За съжаление, тропически острови има на много малко места по света и всички са доста отдалечени от Европа, но компанията Yacht Island Design е намерила решение на проблема, за хората, които разполагат с необходимите финанси.

Производителят на луксозни яхти представи новата си концептуална разработка Tropical Island Paradise, представляваща 90-метров плавателен съд, оборудван с бунгала, палми и басейн, а в средата му се издига голям вулкан, представляващ VIP апартамент, от който се стича приказен водопад.

Хавайският остров Ланай

Хавайският остров Ланай

28.07.2011 17:18:54

За разлика от Хавай, Мауи, Кауай и Оаху, остров Ланай е доста по-скромен по размери и брой на население, като на него живеят едва около 3 000 души. Именно това обаче е причината той да бъде предпочитан от любителите на по-спокойни почивки.

Местните хора твърдят, че островът, наричан в миналото „Анан

Сейшелският остров Ла Диг пленява с уникални скали

Сейшелският остров Ла Диг пленява с уникални скали

27.07.2011 13:18:23

Наскоро изданието National Geographic публикува класация за най-добрите плажове в Света, която е оглавявана от тези на сейшелския остров Ла Диг, следвани от плажовете на Таити и Малдивите.

Днес ще ви запознаем именно с водачът в тази класация, който е едно приказно място на Земята, отличаващо се от другите острови на Сейшелите с уникалните си гранитни скали, представляващи върхове на потопения преди милиони години континент Гондвана.

Най-популярните градове през 2011г.

Най-популярните градове през 2011г.

27.07.2011 11:21:59

След анализ на данните до момента и проучванията до края на годината, от компанията MasterCard разпространиха доклада си за най-посещаваните градове през 2011-та, като списъкът се оглавява от Лондон.

Според данните, през тази година британската столица ще бъде посетена от 20.1 млн. туристи, като веднага след нея се нарежда Париж, където за същия период се очакват да има 18.1 млн. посетители.

Остров Кузин обявен за най-екологичният курорт в света

Остров Кузин обявен за най-екологичният курорт в света

25.07.2011 11:52:20

Експерти по туризма от агенция CNN са изготвили изключително интересна класация, в която са включили десетте най-екологични курорта в света, като големият победител е малък остров на Сейшелите.

Първи в списъка на CNN е остров Кузин, който е един от най-големите в целия Сейшелски архипелаг. Неговата площ е около 25 кв.км., но въпреки това там са построени само 4 вили, ресторант, SPA център и библиотека.

Хотел Waterford Castle в Ирландия

Хотел Waterford Castle в Ирландия

19.05.2011 11:31:19

Ирландия е страната на зелените поля, детелината, Свети Патрик, магьосниците и замъците. Всяка година стотици хиляди туристи се отправят към островната държава, за да се потопят в историята на келтите, да се убедят, че ирландското уиски не отстъпва на шотландското, да усетят магията на местния фолклор и да се похвалят, че са били в истински замък. Посещението на замък в Ирландия може да има много измерения, като едно от тях е – не просто да го посетите, а ... да поживеете за малко в него.

Waterford Castle е един такъв замък, превърнат в хотел, намиращ се в близост до град Уотърфорд. Замъкът се намира на остров в река Suir, заобиколен от гори и в тон със съвременните туристически тенденции в близост до голф игрище с 18 дупки. Waterford Castle датира от XV век и разполага с 19 просторни спални, предлагащи зашеметяваща гледка към околността. Той е единственият делукс х

Замъкът Шарлотенбург в Берлин

Замъкът Шарлотенбург в Берлин

19.05.2011 09:18:37

Един от най-притегателните градове в Европа без съмнение е германската столица Берлин. Красиво планиран космополитен град, Берлин предлага много забавления, забележителности и добро настроение на посетителите си. Носталгичният привкус на войната може да се усети съвсем ясно – градът е пълен с артефакти от този мрачен период, включително и с останки от прочутата Берлинска стена, парченца от която между другото могат да се закупят във всеки сувенирен магазин.

Едно от нещата, с които Берлин очарова, е архитектурата – архитектурни шедьоври от различни периоди изкусно се вписват в градската атмосфера, превръщащи разходката в Берлин в неизчерпаем източник на знания и наслада. Една такава сграда, много специална както с историята си, така и с архитектурата си, е замъкът Шарлотенбург, разположен в

Старият град в Пловдив – полъх от античността и възрожденско очарование

Старият град в Пловдив – полъх от античността и възрожденско очарование

18.05.2011 14:51:15

Едно от най-любимите места за разходка в България без съмнение е Старият Пловдив. Близко до столицата, винаги гъмжащ от туристи, Старият Пловдив гостоприемно е разтворил врати за посетители, предлагайки наслада за всички сетива – красиви възрожденски къщи са надвиснали над калдъръмените улици, останки от римско и гръцко време радват познавачите, кокетни кафета и ресторантчета се срещат на всяка крачка, а тесните виещи се улички са буквално засипани с картини и сувенири, каращи и най-предубедените да поспрат за минутка.

Със своите 330 000 жители, Пловдив е вторият по големина град в България. Разположен на двата бряга на река Марица, той отстои на 50 км от Стара планина, на 15 км от Родопите и на 150 км от София

Предишна Следваща
Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg